Verslag


10 februari 2018 – Crazy Carnaval
De carnaval werd op zaterdag 10 februari gestart met het Crazy Carnaval! De Kuip was the place to be voor alle jeugd op het voorgezet onderwijs die een te gekke avond wilden beleven. Er konden verschillende spellen gedaan worden, onder andere het kippenvangspel. Daarnaast werd er ook twee keer een Kahoot quiz gespeeld. Verder was er nog voldoende tijd over om te dansen op de verlichte dansvloer of om te chillen op de bank. Het was een crazy gezellige avond! (check de foto’s!)

 

8 december 2017 – Fitland
Op 8 december hebben 25 sportievelingen zich uitgeleefd bij Fitland in Mill. Er werd geklommen, over de Birma brug gelopen, gevoetbald op het luchtkussen en de stormbaan werd bestormd. Tussendoor werd er even bijgetankt met wat ranja en chips en daarna weer door. Toen weer weer naar huis gingen, bleek er heel wat sneeuw te liggen wat uiteraard een sneeuwballengevecht tot gevolg had… (check de foto’s!)

 

24 maart 2017 – Bubbelvoetbal
Bubbelvoetbal was de activiteit op vrijdag 24 maart. Er waren heel veel aanmeldingen en er werd op het voetbalveld van de Hapse Boys enthousiast gestreden in 5 teams. Vooral het “beuken” in de bubbels was erg leuk om te doen. Daardoor werd de bal nog wel eens vergeten en werd er dan ook weinig gescoord. Maar de bubbels maakten allerlei capriolen die het al een sport op zich maakten om overeind te blijven en niet op kop in de bubbel te eindigen. (check de foto’s!)

 

25 februari 2017 – Carnavalsbal NEXXT – Party On!
Zaterdag 25 februari was De Kuip the place to be voor de (Hapse) jeugd op het voortgezet onderwijs t/m 17 jaar! DJ Sam zorgde voor de tophits op het carnavalsbal, zodat er gehost en gedanst kon worden. Toen het feestgedruis al even aan de gang was, maakten Prins Bert en Jeugdprins Stan met hun hofhouding hun opwachting, zodat de nodige polonaises in gang gezet konden worden. Het was zo gezellig dat Prins Stan met zijn hofhouding nog wat langer bleef hangen en de nodige dansjes deden. Verder was er ook een special guest: Sonny. Samen met de jeugd rapte hij er op los! Tijdens de avond werden er ook verschillende spellen uitgevoerd waarmee taartbonnen gewonnen konden worden. Onder andere een bottle flip en pindakaas pong maakten deel uit van het programma. De taarten waren aan het einde van de avond niet bedoeld om op te eten, maar mochten in het gezicht van vrijwilligers gegooid worden. Dit bleek uiteindelijk wel het toppunt van de avond! (check de foto’s!)
 

20 januari 2017 – Rodeo rijden

Op vrijdag 20 januari had de jeugd van Haps de kans om ervaring te doen met rodeo rijden. De Kuip was omgebouwd tot een heuse rodeo stal waar iedereen plaats kon nemen op de rodeo stier. De eerste ronde verliep nog redelijk rustig en kon iedereen behoorlijk goed op de stier blijven zitten. Maar de tweede en derde ronde ging de stier echt los en waren alleen de echte rodeo rijders in staat om lang te blijven zitten. (check de foto’s!)

21 oktober 2016 -Picture Hunting
Het was een regenachtige avond, de avond waarop de tweede NEXXT activiteit van dit seizoen plaats vond. Er werd deze avond verwacht een goede speurneus te hebben en verder creatief en vindingrijk te zijn. 3 teams werden gemaakt die ieder locaties moesten zoeken en op deze locatie hetzelfde uit te beelden wat er op de foto stond in de opgaven die iedereen mee had gekregen. Met veel enthousiasme werd gestart en gelukkig regende het niet te hard en waren er ook voldoende slimmeriken die paraplu’s geregeld hadden. Op diverse foto’s stonden attributen die ergens geregeld moesten worden, dit vergde goed speurwerk en overtuigingskracht om de attributen ergens te vinden, zoals een trommel, een gildehoed, blokfluit, parasol of een snorkel…. Het viel niet altijd mee om goede foto’s te maken in het donker en met de reflecterende hesjes aan, dit is ook duidelijk te zien op een aantal foto’s. De eerste twee teams waren rond de klok van 21.30 weer terug, maar team drie had wat meer tijd nodig en kwam iets naar tienen binnen. Zij hadden er wel veel werk van gemaakt en veel attributen gevonden. Nadat iedereen terug was bij Caboose werden alle foto’s bekeken die iedereen gemaakt had. Het uitbeelden van de foto’s was bij team drie het beste geslaagd volgens de jury! Ze werden beloond met een lekkernij. Het was een super gezellige en geslaagde avond. (check de foto’s!)

 

17 september 2016 – Laser Tag Schieten
De eerste activiteit van het seizoen 2016/2017 vond plaats in de Manege de Kamp in Haps. Door middel van vele hindernissen, waaronder kisten, tonnen, hooibalen, paardentrailers en een tractor, was er een heuse battlezone gebouwd waar de kids naar hartenlust zich achter konden verschuilen en schieten op elkaar! Het was al echt goed donker in de manege en met alleen een aantal spots op diverse plekken hing er een echte spannende sfeer.  De team bestonden uit 2 jongens en 2 meiden team welke in rondes van 7 minuten afwisselend tegen elkaar konden strijden. Tussen de rondes door konden de team even bijkomen en wat drinken in de kantine van de manege. Na ruim 1,5uur strijd, kwam het wel naar voren dat de jongens nogal wat fanatieke waren dan de meiden. (de jongens houden waarschijnlijk toch meer van soldaatje spelen dan de meiden! :-)) Als leiding willen we graag paardensportvereniging de Verzameling en Tom Philipsen Sportactiviteiten bedanken voor het mogelijk maken van deze eerste toffe activiteit, welke zeer geslaagd was. Het was ook zeer leuk omdat we heel veel nieuwe gezichten zagen, vele eerste jaars brugklassers waren aanwezig. (de oude groep 8 van vorig jaar) Dus het  was bijzonder leuk om te zien dat deze allemaal vanuit YOLO ook weer aansluiten bij NEXXT. (check de foto’s!)

 

Hallo NEXXT jeugd,
Het seizoen zit er weer op en volgens ons was het zeer geslaagd. De laatste activiteit was bijzonder gezellig maar ook bijzonder nat verlopen. We hadden een leuke tocht naar onze overnachtingplaats (in een stoere legertent), maar helaas tijdens de tocht en ook de verdere avond hadden we veel regen te verduren. Toch mocht dit de pret niet drukken en hebben we veel lol gehad met sport, spel en BBQ. Het schijnt dat er zelf een enkeling nog wat geslapen heeft! 😉 Al met al een mooie seizoensafsluiting.
En natuurlijk zijn we als leiding al weer volop bezig om nieuwe leuke activiteiten voor komend seizoen te verzinnen, dus let op de Schakel en bekijk je e-mail vanaf de start van het nieuwe seizoen. En zorg dat je er bij bent! We starten weer op vrijdag 16 september.
Op Carnavalszaterdag 25 februari organiseert Caboose een super Carnavalsavond. Die mag je niet missen. Hou deze avond vrij voor een te gek carnavalsfeest in Haps.
Verder worden er op de volgende data NEXXT avonden georganiseerd bij Caboose:
16 september 2016, 21 oktober 2016, 11 november 2016, 9 december 2016,
20 januari 2017, Carnaval zaterdag 25 februari 2016,  24 maart 2017, 21
april 2017, 2 juni 2017, 30 juni 2017.
Groet, Anneke, Danielle en Ronny.

 

 

1 juli 2016 – Hike en Camping

Vrijdag 1 juli was het zover de afsluitende activiteit van de NEXXT. Vanuit de Caboose werd er gehiket in drie verschillende groepen naar de overnachtingsplek op een locatie in het Zuid-Oosten van Haps. Helaas zat het weer echt tegen en werd het een natte tocht, door het lange gras op het oude spoor of achter door de velden op de Lokkantseweg. Toch mocht dit de pret niet drukken en nadat iedereen was gearriveerd was het een passen en meten of dat iedereen in de tent paste. Dit viel nog niet mee, maar maakte het wel gezellige boel! Op de kampeerplaats werden er s’avonds nog diverse sportieve uitdagingen aangegaan met elkaar om  te bepalen wie de sportiefste groep was. Er werd onder andere een wedstrijdje boomstam gooien gehouden. (natuurlijk gewonnen door Ivo!) Spijker slaan, op het matje en hoe draai ik een mat om als ik er op sta…. Enfin de uiteindelijke winnaars werden groep 2. Daarna hebben we nog hamburgers, worsten en frikandellen van de BBQ gegeten. Dit was het einde van de avond dus werd de tent opgezocht voor de nachtrust, maar deze is s’nachts niet meer voorbij gekomen. 😉  In de ochtend (heel vroeg al) was het gelukkig droog en hebben we gezamenlijk ontbeten en de tent weer afgebroken, waarna we te voet weer terug zijn gegaan naar Caboose. De meeste zullen op zaterdagmiddag nog wel een klein dutje hebben gedaan…..(check de foto’s!)

 

27 mei – Bounce Nijmegen

Op vrijdag 27 mei, zijn we met de NEXXT een avondje wezen springen bij Bounce in Nijmegen. We hadden een record aantal opgaven voor deze activiteit (32!) en dus vertrokken in een colonne met auto’s richting het voormalige Honig complex in Nijmegen. Aldaar gekomen stonden we voor een gesloten deur, maar gelukkig werd de deur toch geopend en kon het stuiteren beginnen. Als gevolg van de grote groep werd deze opgedeeld in een jongens en meiden groep welke om beurten, de raarste capriolen mochten uit halen. Op het einde werd de hele club nog 10 minuten samengevoegd en kon iedereen helemaal los. Het was een topavond! (zie foto’s voor een impressie)

 

25 maart 2016 – GPS tracking tocht

Op 25 maart was het weer Nexxt avond en deze keer beloofde het behoorlijk spannend te worden. Er stond namelijk een GPS tracking tocht op het programma. Met behulp van een GPS tracker moest een weg gezocht worden naar de uitgezette punten. Er waren veel deelnemers die zich aangemeld hadden. Na goede instructies te hebben gegeven aan de teamhoofden, werden de team van 6 en 7 personen uitgezet in, een voor hun minder bekend gebied, nl. de Oeffeltse en Beugense Haart. Het was behoorlijk donker en menigeen vond het behoorlijk spannend. De meiden teams hadden een beetje meer moeite met het navigeren met behulp van een GPS systeem en daardoor werden ze weldra ingehaald door de jongensteams die later gestart waren. Halverwege de tocht, op het eerste WayPoint wat gevonden moest worden, was er een rustplaats met de broodnodige proviand. Het lijkt wel alsof de jongelui thuis niets te eten krijgen! J Onderweg moesten er nog wat opdrachten uitgevoerd worden welke toch wel wat moeilijk bleken. Op het eind hadden alleen het meidenteam onder leiding van navigator Bregje, hun opdrachten voor elkaar gekregen. Het eindpunt van de tocht was de molen in Beugen. Vervolgens zijn we weer terug gegaan naar Caboose, waar werd afgesloten met een lekkere snack van AnyTime! Waarvoor onze hartelijke dank. Het team welke de opdrachten hadden uitgevoerd werden beloont met een Discodel. Het was een bijzonder leuke avond. (zie foto’s voor een impressie)

 

19 februari 2016 – Hoe goed ben jij in handelen?

Afgelopen vrijdagavond was het weer een leuke Caboose – NEXXT avond! De opdracht deze avond was om de ingrediënten voor pannenkoeken bij elkaar geruild te krijgen. Met z’n allen gingen ze op weg met een appel en een minizakje chips om bloem, eieren en melk en verdere benodigdheden bijeen te vergaren middels het handelen aan de deur bij dorpsbewoners. Binnen 45 minuten waren ze allemaal weer terug met alle benodigdheden en nog meer! Bij de jongens viel het niet mee om de bloem en de melk compleet in de verpakking en heel bij de Kuip te krijgen. De bloem zat in het haar, op de jas en broek…  Hierna zijn er lekkere pannenkoeken gebakken wat voor de een een koud kunstje was maar voor de ander nog een hele onderneming! Na het eten was het nog gezellig chillen en zat de avond er al weer veel te snel op! Tot de volgende keer! (zie foto’s voor een impressie)

 

6 februari 2016 – Caboose Carnavalsavond!

Op carnavalszaterdagavond was het zover: de eerste Caboose Carnavalsavond voor alle Hapse jeugd van het voortgezet onderwijs t/m 17 jaar. In een gezellig ingerichte Kuip was het goed vertoeven met een leuke clubje kids bijeen! De muziek (zowel carnavalshits als de laatste beats) werd verzorgd door onze Hapse nieuwe top-DJ SAM (vd Heuvel). Aan het begin van de avond werd de kennis van carnaval getest bij een aantal van de jongeren middels een echte carnavalsquiz. De te winnen prijs was een heuse slagroomvlaai. De winnaar mocht de taart direct op eten, of…. in het gezicht van de quizmaster gooien. Het laat je raden wat er gebeurde!! Tijdens de avond kregen we ook nog hoog bezoek in de naam van Prins Henk d’n Niggende en jeugdprins Thomas, beiden vergezeld van hun volledige gevolg. Zij hielpen de feestvreugde te verhogen en deden actief mee met de polonaise. Later op de avond verzorgde de Zwolse rapper Sonnic nog een optreden. Hij gaf een topshow en betrok alle jongeren bij zijn optreden wat bijzonder leuk was om te zien en ervaren. Al met al hebben we een hele leuke start van de carnaval gehad deze avond! (zie de foto’s voor een indruk van de avond)